Voor scholen

‘Het kan en moet anders!’ is natuurlijk makkelijk geroepen, maar het kan! En dat willen we graag laten zien. Zo zijn wij nu met de eerste pilotscholen aan de slag om die IT-omgeving, gebaseerd op publiek waarden, ook echt te bouwen. Waldorf aan de Werf en het VLC-Auryn zijn de eerste scholen die zich bij CEDO hebben aangesloten.

Wil je ook dat de publieke waarden die voor jouw school belangrijk zijn, worden vertaald naar de IT-omgeving? Natuurlijk heeft dit voor een school die al ‘in de cloud’ zit veel impact. Daarom begint het met een duidelijke visie op de waarden die de school uit wil dragen (zie ook ethiekcompas en waarden wegen van Kennisnet). De IT-omgeving zou de missie en visie van de school immers moeten versterken in plaats van verzwakken. Als de visie er eenmaal is, kan een stappenplan gemaakt worden. Als schoolbestuur bepaal je vervolgens zelf hoe snel de omslag naar een eerlijk digitaal onderwijssysteem wordt doorgevoerd.

Wij denken graag en geheel vrijblijvend graag mee hoe dit vormgegeven kan worden. Neem daarvoor contact op voor een afspraak.