Archief Veilig CloudVaardig blogs op de CEDO-website

In de herfstvakantie van 2019 is het project Veilig CloudVaardig (VCV) gestart, met een subsidie-aanvraag bij het SIDN-fonds. De bedoeling was om in 2020 voor en samen met 5 tot 10 basisscholen een privacy-vriendelijke cloudomgeving te ontwikkelen en in te richten.

Mede door de Coronacrisis die begin 2020 losbarstte konden er geen scholen worden gevonden om mee te doen, ook niet na verlenging van het project in 2021. Maar we hoorden bij VCV wel dat er een groep gelijkgezinde en verontruste ICT-ers en ouders was ontstaan bij Freedom Internet. 1 van de initiatiefnemers van VCV is zo ook bij CEDO betrokken geraakt en gebleven, nadat VeiligCloudVaardig officieel werd beëindigd eind 2021.

Omdat we niet weten hoe lang de website www.veiligcloudvaardig.nl nog zal bestaan, hebben we een snapshop op de WayBack Machine van Internet Achive aangemaakt. Maar ook de blogs op deze website van CEDO geplaatst, zie hieronder.

Gelijktijdig met het VeiligCloudVaardig initiatief kwam eerst Duitsland en later met Frankrijk samen binnen de EU met het Gaia-X initiatief

Lees hier de blogberichten van Veilig Cloudvaardig (14 november 2019 t/m 22 augustus 2022):